Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will learn about the impact of the Great Depression on the spread of fascism in Germany during the 1930s.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Which Treaty did the Italians sign to enter the First World War?
Correct answer: The Treaty of London
The Treaty of Paris
The Treaty of Versailles
Q2.
Which country had a communist revolution during the First World War?
France
Italy
Correct answer: Russia
Q3.
What impact did the First World War have on Italy's economy in the 1920s?
Correct answer: It increased national debt
It lowered the price of goods
It reduced unemployment
Q4.
Who was the leader of the Fascist Party in Italy?
Adolf Hitler
Correct answer: Benito Mussolini
Joseph Stalin
Q5.
Which of the following ideas did the fascists support?
Communism
Liberalism
Correct answer: Nationalism

5 Questions

Q1.
Who was the leader of the Nazi Party?
Correct answer: Adolf Hitler
Benito Mussolini
Joseph Stalin
Q2.
When did the Wall Street Crash occur?
1917
1921
Correct answer: 1929
Q3.
What impact did the Great Depression have on the German economy?
It strengthened the economy
Correct answer: It weakened the economy
The economy did not change
Q4.
Which social group tended to support the German Communist Party following the Wall Street Crash?
Factory owners
Middle class
Correct answer: Workers
Q5.
What impact did the 'Great Depression' have on the Nazi Party?
It decreased support for the Nazi Party
Correct answer: It increased support for the Nazi Party
Support for the Nazi Party did not change