Year 5

Finding percent of a quantity: Problem solving

Year 5

Finding percent of a quantity: Problem solving

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will learn how to find percent of a quantity and solve problems.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

4 Questions

Q1.
What is 10% of 300?
10
Correct answer: 30
300
Q2.
What is 30% of 500?
Correct answer: 150
30
50
500
Q3.
Which is bigger:
20% of 500
25% of 600
Correct answer: 60% of 300
80% of 200
Q4.
There are 1000 athletes. How many athletes are aged over 31?
An image in a quiz
19
19%
20
Correct answer: 200

4 Questions

Q1.
What is 50% of 300?
Correct answer: 150
300
50
Q2.
There are 160 pupils at school. 20% of pupils walk to school. how many walk to school?
16
160
20
Correct answer: 32
Q3.
Which is smallest?
Correct answer: 1/5 of 500
25% of 600
50% of 300
8/10 of 200
Q4.
There are 500 athletes. How many athletes are aged between 21 and 30?
An image in a quiz
33%
Correct answer: 350
37%
50
70%