Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will find the odd one out by using our knowledge of place value and rounding.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
My number is 3740. Which of the following are the nearest two multiples of 1000?
Correct answer: 3000 and 4000
3700 and 3800
4000 and 5000
Q2.
My number is 8500. Which of the following are the nearest two multiples of 1000?
Correct answer: 8000 and 9000
8500 and 8510
8500 and 8600
Q3.
1500 rounded to the nearest 1000 is 1000
Correct answer: False
True
Q4.
499 rounded to the nearest 1000 is 1000
Correct answer: False
True
Q5.
My answer is 1000, my number has been rounded to the nearest 1000. Which of the following numbers could my number have been?
1614
410
Correct answer: 995

5 Questions

Q1.
From the following numbers, select the odd one out because it has less than 4 hundreds...
Correct answer: 2136
3782
3941
Q2.
From the following numbers, select the odd one out because it rounds down to a lower multiple of 100...
3462
Correct answer: 4319
4671
Q3.
From the following numbers, select the odd one out because it rounds to a three digit number...
749
834
Correct answer: 91
Q4.
From the following numbers, select the odd one out because it has less than 5 thousands.
Correct answer: 4321
5106
7614
Q5.
From the following numbers, select the odd one out because when it's rounded to the nearest 1000, it rounds to 4000.
3299
Correct answer: 3723
4614