Year 5

Comparing 6-digit numbers using inequalities

Year 5

Comparing 6-digit numbers using inequalities

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will use place value charts to identify the value of digits in 6-digit numbers. We will also add inequalities to equations with 6-digit numbers.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
1. Which number comes next in the following sequence: 23451, 33451, 43451, __________?
43 452
43 551
44 451
Correct answer: 53 451
Q2.
What is the value of the digit '4' in the number 241 872?
40
Correct answer: 40 000
400
4000
Q3.
What is the value of the digit '1' in the number 109 723?
10 000
100
Correct answer: 100 000
1000
Q4.
Which of the following equations represents a correct method for partitioning the number 341 298?
300 000 + 40 000 + 1000 + 208
300 000 + 41 000 + 200 + 90
Correct answer: 300 000 + 41 000 + 200 + 98
300 000 + 41 290
Q5.
5. What is the missing part in this equation: 208 000 + ________ = 218 155
10 005
10 100
10 150
Correct answer: 10 155

5 Questions

Q1.
What is the value of the digit '3' in the number 301 272?
30
300
Correct answer: 300 000
3000
Q2.
What is the value of the digit '7' in the number 270 012
Correct answer: 70 000
700
700 000
7000
Q3.
Which of the following numbers is greater than 105 623?
105 263
105 326
Correct answer: 105 632
62 105
Q4.
Which of the following equations involving inequalities is correct?
Correct answer: 103 892 > 99 065
203 441 < 203 440
72 016 > 108 230
721 034 > 721 304
Q5.
Which symbol should be used to complete this equation: 451 678 ______ 451 768?
Correct answer: <
=
>
x