Year 5

Rounding 6-digit numbers to the nearest 1000, 10 000 and 100 000

Year 5

Rounding 6-digit numbers to the nearest 1000, 10 000 and 100 000

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will be using number lines to round 6-digit numbers to the nearest multiple of 1000, 10 000 and 100 000.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
What are the nearest multiples of 100 000 for the number 871 235?
80 000 and 90 000
Correct answer: 800 000 and 900 000
870 000 and 880 000
871 000 and 872 000
Q2.
What are the nearest multiples of 10 000 for the number 723 145?
70 000 and 80 000
700 000 and 800 000
Correct answer: 720 000 and 730 000
720 000 and 830 000
Q3.
What is 346 712 rounded to the nearest multiple of 100 000?
Correct answer: 300 000
340 000
350 000
400 000
Q4.
What is 482 189 rounded to the nearest multiple of 10 000?
400 000
Correct answer: 480 000
490 000
500 000
Q5.
What is 455 321 rounded to the nearest multiple of 10 000?
400 000
450 000
Correct answer: 460 000
500 000

5 Questions

Q1.
What are the nearest multiples of 1000 for the number 671 349?
600 000 and 700 000
670 000 and 680 000
Correct answer: 671 000 and 672 000
671 300 and 671 400
Q2.
What is 532 098 rounded to the nearest multiple of 100 000?
50 000
Correct answer: 500 000
60 000
600 000
Q3.
What is 763 812 rounded to the nearest multiple of 10 000?
700 000
Correct answer: 760 000
763 000
764 000
Q4.
What is 341 762 rounded to the nearest multiple of 1000?
340 000
341 000
Correct answer: 342 000
350 000
Q5.
Numbers that are exactly half way between two multiples should be...
... left as they are.
... rounded down to the smaller multiple.
Correct answer: ... rounded up to the larger multiple.