Year 11
Year 11

Order in a restaurant (Part 2/3)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will practise how to order food in a restaurant, along with understanding when to use 'tú' and 'vosotros'.
  2. Purpose of language use: Order in a restaurant
  3. Grammar: Past (preterite) irregular verbs Absolute superlatives

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

13 Questions

Q1.
What does "roto" mean?
Correct answer: broken
dirty
rotten
Q2.
What does "el marisco" mean?
fish
Correct answer: shellfish
squid
Q3.
What does "las gambas" mean?
fish
Correct answer: prawns
squid
Q4.
Translate: "la tortilla está fría"
The omelette is bad
Correct answer: The omelette is cold
Q5.
Translate: "el jamón es picante"
The ham is prickly
Correct answer: The ham is spicy
The next 7 questions cover some very common words you will need in Spanish in KS4. These words are very important because they give away or subtly change the meaning of a sentence. Select the correct meaning for each word. When you get your score, check your answers and write down any of these words that you didn't know.
Q7.
ser
Correct answer: to be
to go
to have
Q8.
es
in
Correct answer: is
on
Q9.
estar
Correct answer: to be (location)
to eat
to like
Q10.
está
eats
Correct answer: is (location)
likes
Q11.
este
the
these
Correct answer: this
Q12.
año
age
old
Correct answer: year
Q13.
cuando
how much
Correct answer: when
where

13 Questions

Q1.
What does "el vaso" mean?
Correct answer: glass
knife
spoon
Q2.
What does "una cuchara" mean?
a fork
a knife
Correct answer: a spoon
Q3.
Which is the singular version of "you" in Spanish?
Correct answer:
Vosotros
Q4.
Translate: Do you lot need a knife?
Correct answer: ¿Necesitáis un cuchillo?
¿Necesitas un cuchillo?
Q5.
Translate: Laura, do you eat fish?
Laura, ¿coméis pescado?
Correct answer: Laura, ¿comes pescado?
The next 7 questions cover some very common words you will need in Spanish in KS4. These words are very important because they give away or subtly change the meaning of a sentence. Select the correct meaning for each word. When you get your score, check your answers and write down any of these words that you didn't know.
Q7.
el, la
a
some
Correct answer: the
Q8.
me
Correct answer: me
mine
my
Q9.
también
Correct answer: also
except
however
Q10.
de vez en cuando
at some point
Correct answer: from time to time
whenever possible
Q11.
padre
Correct answer: father
mother
priest
Q12.
gustar
to blow
Correct answer: to like
to taste
Q13.
madre
father
Correct answer: mother
sister