Year 11
Year 11

Order in a restaurant (Part 3/3)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will consolidate our learning about how to order in a restaurant, along with understanding how to use the verb phrase 'hacer falta' in a restaurant context.
  2. Purpose of language use: Order in a restaurant
  3. Grammar: Past (preterite) irregular verbs Absolute superlatives

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

13 Questions

Q1.
What does the phrase: "hacer falta" mean?
To be at fault
Correct answer: To be missing something
Q2.
If the indirect object person refers to "they", which one should you use?
le
Correct answer: les
me
Q3.
If you are only missing one thing, which phrase should you use?
Correct answer: hace falta
hacen falta
Q4.
Translate: "Valentina and Daniela are missing two knives".
A Valentina y Daniela les hace falta dos cuchillos.
Correct answer: A Valentina y Daniela les hacen falta dos cuchillos.
Q5.
Translate: I am missing a plate.
Correct answer: Me hace falta un plato.
Me hacen falta un plato.
The next 7 questions cover some very common words you will need in Spanish in KS4. These words are very important because they give away or subtly change the meaning of a sentence. Select the correct meaning for each word. When you get your score, check your answers and write down any of these words that you didn't know.
Q7.
el, la
a
some
Correct answer: the
Q8.
me
Correct answer: me
mine
my
Q9.
también
Correct answer: also
except
however
Q10.
de vez en cuando
at some point
Correct answer: from time to time
whenever possible
Q11.
padre
Correct answer: father
mother
priest
Q12.
gustar
Correct answer: to be pleasing
to blow
to taste
Q13.
madre
father
Correct answer: mother
sister