Year 11

Talk about a music festival (Part 1/3)

Year 11

Talk about a music festival (Part 1/3)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will be beginning a new topic: talking about a music festival. We shall be looking at new vocabulary and how to use important expressions with an infinitive to make our writing more interesting.
  2. Purpose of language use: Talk about a music festival
  3. Grammar: Two-verb structures: para +, al+, sin +, antes de +, después de + infinitive

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

13 Questions

Q1.
What does "la forma de vestir" mean?
form of vest
vest form
Correct answer: way of dressing
Q2.
What does "soportar" mean
Correct answer: to stand
to stand up
to support
Q3.
What does "antes" mean?
after
ant
Correct answer: before
Q4.
Translate: "voy a la biblioteca antes de ir al estadio".
I go to the library after going to the stadium.
Correct answer: I go to the library before going to the stadium.
Q5.
Translate: "como paella después de ir de compras"
Correct answer: I eat paella after going shopping.
I eat paella before going shopping.
The next 7 questions cover some very common words you will need in Spanish in KS4. These words are very important because they give away or subtly change the meaning of a sentence. Select the correct meaning for each word. When you get your score, check your answers and write down any of these words that you didn't know.
Q7.
tuve
Correct answer: I had
I have
I will have
Q8.
tuvo
Correct answer: he/she had
he/she has
he/she will have
Q9.
fui
I ate
I saw
Correct answer: I went
Q10.
fue
she/he ate
she/he saw
Correct answer: she/he went
Q11.
primero
best
Correct answer: first
top
Q12.
después
Correct answer: after
before
well
Q13.
luego
Correct answer: afterwards
before
enough