Year 11

Talk about a music festival (Part 2/3)

Year 11

Talk about a music festival (Part 2/3)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will develop our knowledge of language for talking about a music festival. We shall be learning how to use important expressions with an infinitive to make our writing more interesting.
  2. Purpose of language use: Talk about a music festival
  3. Grammar: Two-verb structures: para +, al+, sin +, antes de +, después de + infinitive

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

13 Questions

Q1.
What does "el comportamiento" mean?
Correct answer: behaviour
compartment
sharing
Q2.
What does "precioso" mean?
funny
Correct answer: lovely
nice
Q3.
What does "inolvidable" mean?
incredible
Correct answer: unforgettable
unimaginable
Q4.
Translate: "I use the computer to play videogames"
Uso el ordenador al jugar con videojuegos.
Correct answer: Uso el ordenador para jugar con videojuegos.
Q5.
Translate: "I read books on arrival at the library"
Correct answer: Leo libros al llegar a la biblioteca.
Leo libros para llegar a la biblioteca
The next 7 questions cover some very common words you will need in Spanish in KS4. These words are very important because they give away or subtly change the meaning of a sentence. Select the correct meaning for each word. When you get your score, check your answers and write down any of these words that you didn't know.
Q7.
y
also
Correct answer: and
but
Q8.
lo importante es...
I think it's important
it's not important
Correct answer: the important thing is
Q9.
lo encuentro muy difícil
he finds me very difficult
Correct answer: I find it very difficult
it's pretty difficult
Q10.
más
a lot
Correct answer: more
very
Q11.
problema
probably
Correct answer: problem
solution
Q12.
tarde
early
Correct answer: late
well
Q13.
temprano
Correct answer: early
late
on time