Year 11

Talk about a music festival (Part 3/3)

Year 11

Talk about a music festival (Part 3/3)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will consolidate our knowledge of language for describing a music festival. We revisit the recently learnt vocabulary and how to use important expressions with an infinitive.
  2. Purpose of language use: Talk about a music festival
  3. Grammar: Two-verb structures: para +, al+, sin +, antes de +, después de + infinitive

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

13 Questions

Q1.
What does "sin + infinitive" mean?
In order to
On doing
Correct answer: Without
Q2.
What does "al + infinitive" mean?
In order to
Correct answer: On doing
Without
Q3.
What does "para" mean?
Correct answer: In order to
On doing
Without
Q4.
Translate: "Hago mis deberes sin usar el Internet"
I do my homework in order to use the Internet.
Correct answer: I do my homework without using the Internet.
Q5.
Translate: "Me gusta practicar deportes para mantenerme en forma"
Correct answer: I like to practice sports in order to keep myself fit.
I like to practice sports without keeping myself fit.
The next 7 questions cover some very common words you will need in Spanish in KS4. These words are very important because they give away or subtly change the meaning of a sentence. Select the correct meaning for each word. When you get your score, check your answers and write down any of these words that you didn't know.
Q7.
de
at, on
Correct answer: of, from
to, towards
Q8.
en
a, an
in, an
Correct answer: in, on
Q9.
se
Correct answer: himself/herself/itself
his/hers/its
if
Q10.
pasar
Correct answer: to pass, spend (time)
to taste
to walk
Q11.
lejos
Correct answer: far
near
on top of
Q12.
cerca
far
Correct answer: near
underneath
Q13.
delante
behind
Correct answer: in front
next to