Year 6

Explore efficient mental strategies for division

Year 6

Explore efficient mental strategies for division

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will recall efficient strategies for mental division.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

6 Questions

Q1.
What is 435 x 6?
2,480
Correct answer: 2,610
480
Q2.
What is 646 x 5?
230
3,000
Correct answer: 3,230
Q3.
What is 764 x 4?
2,846
Correct answer: 3,056
846
Q4.
What is 261 x 51?
1,566
Correct answer: 13,311
261
Q5.
What is 205 x 43?
1,435
615
Correct answer: 8,815
Q6.
What is 141 x 36?
1,269
Correct answer: 5,076
846

6 Questions

Q1.
What is 2400 ÷ 3?
8
80
Correct answer: 800
Q2.
What is 8500 ÷ 5?
17
170
Correct answer: 1700
Q3.
What is 4900 ÷ 70?
7
Correct answer: 70
700
Q4.
What is 6400 ÷ 80?
8
Correct answer: 80
800
Q5.
What is 640 ÷ 4?
16
Correct answer: 160
1600
Q6.
What is 480 ÷ 3?
16
Correct answer: 160
1600