Year 6

Multiply a decimal number by a whole number

Year 6

Multiply a decimal number by a whole number

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will explore a number of strategies for multiplying a decimal number by a whole number.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

4 Questions

Q1.
Which of the below is the definition of a prime number?
Correct answer: A number that can only be divided by itself and one.
The result of multiplying a number by an integer.
This is a number that divides into another number exactly and without leaving a remainder.
Q2.
Which of the below is not a prime number?
Correct answer: 21
23
37
Q3.
How many prime numbers are there between 10 and 20?
1
Correct answer: 4
5
Q4.
What is the largest prime number under 100?
93
95
Correct answer: 97
99

4 Questions

Q1.
0.6 x 2
0.12
Correct answer: 1.2
12
Q2.
1.4 x 7
0.98
Correct answer: 9.8
98
Q3.
8 x 5.4
4.32
Correct answer: 43.2
432
Q4.
0.7 x 14
0.98
Correct answer: 9.8
98