Year 5

Investigating properties of number

Year 5

Investigating properties of number

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will investigate the terms 'palindromic numbers' and 'iterations'.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
What is the answer to -1 + 2 + 3?
-3
-4
3
Correct answer: 4
Q2.
What is the answer to 11 + 12 - 13?
Correct answer: 10
11
12
13
Q3.
What is the answer to the calculation 96 + 97 - 98?
94
Correct answer: 95
98
99
Q4.
What is the answer to 87 - 88 + 89
86
Correct answer: 88
89
90
Q5.
Which of the calculations below have a sum of 61?
-60 + 61 + 62
Correct answer: -61 + 60 + 62
60 - 61 - 62
60 + 61 - 62

5 Questions

Q1.
Which of the following statements are true?
Correct answer: All single digit numbers are palindromic
Any number with the digit 7 is a palindromic number
Any number with the digit 8 is a palindromic number
Any two digit number is a palindromic number
Q2.
Which of the numbers below are not palindromic?
14
231
3
Correct answer: 57
Q3.
Which of the numbers below requires more than 2 iterations?
47
53
81
Correct answer: 89
Q4.
How many iterations does the number 173 require?
1
Correct answer: 2
3
4
Q5.
How many iterations does the number 89 require?
Correct answer: 24
3
6
9