Adding and subtracting ones from a 2-digit number

Adding and subtracting ones from a 2-digit number

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will use our knowledge of number bonds within ten to begin deriving facts when adding or subtracting ones from numbers within 100.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

4 Questions

Q1.
My whole is 6. One of my parts is 3. What is the other part?
An image in a quiz
2
Correct answer: 3
4
5
Q2.
My whole is 5. One of my parts is 2, What is the other part?
An image in a quiz
2
Correct answer: 3
4
5
Q3.
What is 17 - 5?
11
Correct answer: 12
13
14
Q4.
Fifteen subtract four is equal to _______.
Correct answer: eleven
ten
thirteen
twelve

4 Questions

Q1.
What known fact can help us work out 68 - 5?
6 - 5
6 + 5
Correct answer: 8 - 5
8 + 5
Q2.
What known fact can help us work out 45 - 3?
3 - 5
3 + 5
Correct answer: 5 - 3
5 + 3
Q3.
What is 37 - 5?
31
Correct answer: 32
33
35
Q4.
What is 32 + 6?
36
37
Correct answer: 38
39

Lesson appears in

UnitMaths / Addition and subtraction of 2-digit numbers