Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will identify which known number bonds will help us to add two 2-digit numbers and use known facts to derive new addition facts.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
If 2 + 3 = 5 then 20 + 30 = _____
30
40
Correct answer: 50
60
Q2.
If I know that 6 - 2 - 3 = 1 then 60 - 20 - 30 = ____
1
Correct answer: 10
100
60
Q3.
What is 40 - 30?
0
1
Correct answer: 10
20
Q4.
What is 67 - 20?
37
40
Correct answer: 47
57
Q5.
Seventy Two subtract Thirty is equal to ______
Forty
Correct answer: Forty Two
Thirty
Thirty Two

5 Questions

Q1.
If 3 + 6 = 9 then 39 + 60 = ______
9
90
96
Correct answer: 99
Q2.
Which TWO number facts help us to solve 24 + 35?
Correct answer: 2 + 3 = 5
2 + 5 = 7
3 + 4 = 7
Correct answer: 4 + 5 = 9
Q3.
Which TWO number facts help us to solve 17 + 52?
Correct answer: 1 + 5 = 6
5 - 1 = 4
7 - 2 = 5
Correct answer: 7 + 2 = 9
Q4.
Which TWO number facts help us to solve 23 + 54?
Correct answer: 3 + 4 = 7
4 - 3 = 1
Correct answer: 5 + 2 = 7
5 + 3 = 8
Q5.
What is 63 + 12?
57
70
74
Correct answer: 75

Lesson appears in

UnitMaths / Addition and subtraction of 2-digit numbers