Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will recognise and name improper fractions and mixed numbers.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

6 Questions

Q1.
Which is greater?
Correct answer: five eighths
one half
Q2.
Which is greater?
Correct answer: thirteen thirty-seconds
three eighths
Q3.
Which is worth the least?
Correct answer: eight twentieths
forty-five hundredths
Q4.
Which is worth the least?
eighty-one hundredths
Correct answer: four fifths
Q5.
Which is worth more: three fifths or four tenths?
four tenths
Correct answer: three fifths
Q6.
Which is worth more: two fifths or five twentieths?
five twentieths
Correct answer: two fifths

6 Questions

Q1.
If white is one half, what is red?
An image in a quiz
0.25
Correct answer: 1
Q2.
If white is one half, what is yellow?
five
Correct answer: five halfs
Q3.
If white is one half, what is black?
An image in a quiz
Correct answer: 3.5
7
Q4.
If white is one quarter, what is green?
Correct answer: 0.75
3
Q5.
If white is one quarter, what is pink?
four
Correct answer: one
Q6.
If white is one quarter, what is blue?
nine
Correct answer: nine quarters

Lesson appears in

UnitMaths / Fractions and decimals