Year 7
Year 7

Wo ist der/die/das...? (Part 2/2)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will ask the question 'Wo ist...?', learn what type of words start with a capital letter, practise the long and short [a] sound, and use definite articles.

Content guidance

  • Contains external content.

Supervision

Adult supervision recommended.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

10 Questions

Q1.
What is the German for 'where'?
was
wie
Correct answer: wo
Q2.
What is the German for 'window'?
Correct answer: das Fenster
das Heft
der Tisch
Q3.
What is the German for 'table'?
das Tisch
Correct answer: der Tisch
die Tisch
Q4.
Which is the odd one out?
fahren
Correct answer: kalt
Paar
Q5.
Which is the odd one out?
Correct answer: da
Flasche
was
Q6.
Which is the odd one out?
Gast
Mann
Correct answer: sagen
Q7.
Which is correct?
Correct answer: das Heft
der Heft
die Heft
Q8.
Which is correct?
das Flasche
der Flasche
Correct answer: die Flasche
Q9.
How do you say 'the board'?
das Tafel
der Tafel
Correct answer: die Tafel
Q10.
How do you say 'the exercise book'?
Correct answer: das Heft
der Heft
die Heft

11 Questions

Q1.
'sein' means
(he/she) is
Correct answer: to be
to have
Q2.
'ist' means
(he/she) has
Correct answer: (he/she) is
to be
Q3.
'das Fenster' means
the bottle
the exercise book
Correct answer: the window
Q4.
'der Tisch' means
the (white/black) board
Correct answer: the table
the window
Q5.
'das Heft' means
the bottle
Correct answer: the exercise book
the table
Q6.
'die Tafel' means
Correct answer: the (white/black) board
the bottle
the table
Q7.
'die Flasche' means
Correct answer: the bottle
the exercise book
the window
Q8.
'wo' means
the
there
Correct answer: where
Q9.
'hier' means
Correct answer: here
the
there
Q10.
'da' means
here
the
Correct answer: there
Q11.
'der/die/das' means
here
Correct answer: the
there