Year 3

Adding multiples of 10 to 3-digit numbers

Year 3

Adding multiples of 10 to 3-digit numbers

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will use known number facts in order to mentally add multiples of 10 to 3-digit numbers. We will look at partitioning strategies and analyse place value to make mental addition more efficient.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Tick the 3-digit number below
12
33
Correct answer: 365
99
Q2.
Which one of these shows a number bond to 20
18 + 1
20 + 5
Correct answer: 4 + 16
6 + 16
Q3.
12 + 9 =
129
20
Correct answer: 21
22
Q4.
222 + 7 =
227
Correct answer: 229
272
300
Q5.
308 + 8 =
310
Correct answer: 316
388
416

5 Questions

Q1.
Which one of these is a 3 digit number?
19
34
Correct answer: 650
78
Q2.
674 + 20 =
1000
664
684
Correct answer: 694
Q3.
654 + 30 = 694 True or false?
Correct answer: False
True
Q4.
520 + 80 =
580
Correct answer: 600
700
800
Q5.
666 + 50 =
1000
675
676
Correct answer: 716