Year 6

Use formal written methods for short multiplication including multiplying decimals

Year 6

Use formal written methods for short multiplication including multiplying decimals

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will apply short and long multiplication skills to calculations involving decimals.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Which of the numbers below is not prime?
37
47
Correct answer: 57
67
Q2.
What is 0.075 ÷ 10?
Correct answer: 0.0075
0.75
7.5
Q3.
If I buy 10 cupcakes that cost 75p each, how much change will I get from a £20 note?
Correct answer: £12.50
£13.50
£7.50
Q4.
I save £35 a month to buy a bike, how much will I have saved after 20 months?
£350
£3500
Correct answer: £700
Q5.
Which of the numbers below is not a factor of 27?
1
3
Correct answer: 7
9

6 Questions

Q1.
What is 42.4 x 2?
84
Correct answer: 84.8
85
Q2.
What is 23.6 x 3?
69
70.2
Correct answer: 70.8
Q3.
What is 37.9 x 4?
148
Correct answer: 151.6
1516
Q4.
What is 26.1 x 4?
104
Correct answer: 104.4
1044
Q5.
What is 20.5 x 3?
60
Correct answer: 61.5
615
Q6.
What is 14.1 x 2?
28
Correct answer: 28.2
282