Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will review that the total interior angles of polygons are made up of many triangles, and that this relationship is determined by the number of sides the polygon has.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
The total sum of the interior angles in a triangle is...
Correct answer: 180 degrees
360 degrees
45 degrees
90 degrees
Q2.
A right angled triangle with one angle as 23 degrees would mean the remaining interior angle would be...
157 degrees
180 degrees
Correct answer: 67 degrees
77 degrees
Q3.
In an equilateral triangle, each interior angle would be equal to...
180 degrees
3 degrees
Correct answer: 60 degrees
90 degrees
Q4.
If a base angle of an isosceles triangle was 34 degrees, what would the other base angle be?
146 degrees
Correct answer: 34 degrees
56 degrees
66 degrees
Q5.
If the base angles of an isosceles triangle were 34 degrees, what would the unknown angle be?
Correct answer: 112 degrees
34 degrees
66 degrees
68 degrees

5 Questions

Q1.
The total sum of the interior angles of two triangles would be equal to...
180 degrees
Correct answer: 360 degrees
540 degrees
90 degrees
Q2.
If I have a regular pentagon, how many triangles from one distinct point internally can I create?
1
Correct answer: 3
4
5
Q3.
If I have a regular pentagon, what would the total interior angles sum to?
180 degrees
360 degrees
450 degrees
Correct answer: 540 degrees
Q4.
If I have a regular octagon, how many triangles from one distinct point internally can I create?
4
5
Correct answer: 6
8
Q5.
If I have a regular octagon, what would the total interior angles sum to?
Correct answer: 1080 degrees
1440 degrees
360 degrees
900 degrees