Year 2
Year 2

Creating and labelling bar models

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will reading word problems and draw them as bar models.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
6 people got on the bus. Then, 3 more people got on the bus. How many people are on the bus now?
3
5
8
Correct answer: 9
Q2.
There are 12 people on the bus. Then, 2 people get off the bus. How many people are on the bus now?
Correct answer: 10
11
13
14
Q3.
There are 10 people on the bus. Then, 3 people get off the bus. How many people are on the bus now?
11
13
Correct answer: 7
8
Q4.
There are 4 people on the bus. 5 more people get on the bus. How many people are on the bus now?
10
11
8
Correct answer: 9
Q5.
There are 14 people on the bus. Then, 3 people get off the bus. How many people are on the bus now?
Correct answer: 11
12
17
18

5 Questions

Q1.
There are 9 bananas. 3 are green. How many are yellow?
10
12
Correct answer: 6
9
Q2.
The fruit seller has 5 apples in a bowl. He adds 3 more. How many apples does he have now?
2
7
Correct answer: 8
9
Q3.
The fruit seller has 9 carrots. He sells 7. How many does he have now?
1
16
Correct answer: 2
3
Q4.
There are 5 apples and 5 oranges at the market stall. How many pieces of fruit are there altogether?
0
Correct answer: 10
11
5
Q5.
There are 9 apples. 4 are bruised. How many are not bruised?
13
Correct answer: 5
6
7