Year 2

Representing information as a bar model (Part 2)

Year 2

Representing information as a bar model (Part 2)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will read word problems and represent them as bar models.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Jack picked 8 apples from under one tree and 2 apples from under another tree. How many apples are there altogether?
Correct answer: 10
6
7
9
Q2.
Jack brought 15 apples in a basket into his kitchen. He placed 4 of the apples on a chopping board. How many were left in the basket?
Correct answer: 11
12
13
19
Q3.
Joe picked lots of apples. 4 of his apples were bruised and 5 were not bruised. How many apples does he have altogether?
1
10
8
Correct answer: 9
Q4.
When Muhammad got back into his kitchen with 17 apples, he realised 5 of them were bruised. How many were not bruised?
11
Correct answer: 12
14
22
Q5.
Ava placed 10 of her apples on the chopping board and Zain placed 7. How many apples are on the chopping board altogether?
10
Correct answer: 17
18
3

5 Questions

Q1.
6 people got on the bus. Then, 3 more people got on the bus. How many people are on the bus now?
3
5
8
Correct answer: 9
Q2.
There are 12 people on the bus. Then, 2 people get off the bus. How many people are on the bus now?
Correct answer: 10
11
13
14
Q3.
There are 10 people on the bus. Then, 3 people get off the bus. How many people are on the bus now?
11
13
Correct answer: 7
8
Q4.
There are 4 people on the bus. 5 more people get on the bus. How many people are on the bus now?
10
11
8
Correct answer: 9
Q5.
There are 14 people on the bus. Then, 3 people get off the bus. How many people are on the bus now?
Correct answer: 11
12
17
18