Year 3

Adding two 3-digit numbers (regrouping in one column)

Year 3

Adding two 3-digit numbers (regrouping in one column)

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will build on our knowledge of partitioning and estimating and introduce column addition.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
What is 554 rounded to the nearest 10?
50
500
Correct answer: 550
560
Q2.
Does this look like a good estimate? 720 - 30 = 500
Correct answer: No
yes
Q3.
Does this look like a good estimate? 575 - 159 = 415
No
Correct answer: yes
Q4.
What is an estimated answer here? 604 - 350 =
Correct answer: 250
300
550
600
Q5.
What is this number rounded to the nearest 10? 996
Correct answer: 1000
2000
900
990

5 Questions

Q1.
89 + 5 =
104
84
90
Correct answer: 94
Q2.
Which of these calculations requires regrouping?
Correct answer: 190 + 20 =
200 + 700 =
230 + 620 =
800 + 100 =
Q3.
105 + 106 =
1011
110
201
Correct answer: 211
Q4.
234 + 372 =
506
Correct answer: 606
6106
616
Q5.
520 + 634 =
10054
1054
Correct answer: 1154
154