Year 6

Describing the pets with some colours

In this lesson, we will recap un/una and the names of six pets. We will learn about adjective position and agreement when describing a pet's colour.

Year 6

Describing the pets with some colours

In this lesson, we will recap un/una and the names of six pets. We will learn about adjective position and agreement when describing a pet's colour.

Lesson details

Key learning points

  1. describing the pets with some colours
  2. masculine and feminine singular nouns
  3. indefinite articles
  4. adjectival position
  5. simple adjectival agreement (changing o>a)

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

5 Questions

Q1.
Cats and dogs have unique nose prints.
False
Correct answer: True
Q2.
"Tortuga" means tortoise and turtle in Spanish.
False
Correct answer: True
Q3.
How would you say "it's a bird" in Spanish?
Es un bird.
Correct answer: Es un pájaro.
Es una tortuga.
Q4.
"No es una cobaya" means:
It isn't a cobbler.
It isn't a fish.
Correct answer: It isn't a guinea pig.
Q5.
In Spanish, "doce" means:
one
Correct answer: twelve
two

5 Questions

Q1.
Which is correct? "una cobaya" or "un cobaya"?
un cobaya
Correct answer: una cobaya
Q2.
In Spanish, the colour adjective comes after the noun.
False
Correct answer: True
Q3.
"Un perro roja" is the correct way of saying "a red dog".
Correct answer: False
True
Q4.
How would you say: "a black tortoise"?
un tortuga amarillo
una tortoise negro
Correct answer: una tortuga negra
Q5.
"Un conejo amarillo" means"
a black rabbit
a red rabbit
Correct answer: a yellow rabbit