Year 3

Adding and subtracting 3 digit numbers

Year 3

Adding and subtracting 3 digit numbers

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will add and subtract with three digit numbers, we will also add and subtract with regrouping. We will compare the effect of adding and subtracting ten and one hundred, using Dienes blocks and place value tables to help us.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

8 Questions

Q1.
134 + 10 =
124
Correct answer: 144
234
Q2.
827 - 10 =
727
Correct answer: 817
837
Q3.
531 + 100 =
431
541
Correct answer: 631
Q4.
246 - 100 =
Correct answer: 146
246
346
Q5.
401 - 10 =
Correct answer: 391
411
491
Q6.
899 + 10 =
889
901
Correct answer: 909
Q7.
701 - 10 =
690
Correct answer: 691
692
711
Q8.
193 + 10 =
103
200
Correct answer: 203