Multiply 2-digit numbers by 8 using the partitioning method

Multiply 2-digit numbers by 8 using the partitioning method

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will build on our knowledge of the 8 times table and use partitioning to multiply larger numbers accurately.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

4 Questions

Q1.
15 x 6 = ?
45
60
66
Correct answer: 90
Q2.
30 x 6 = ?
108
18
Correct answer: 180
360
Q3.
Which of these is a multiple of 6 (tick 2)
16
Correct answer: 300
63
Correct answer: 96
Q4.
For 6 days in a row I spend £11 on my lunch. How much did I spent in total?
An image in a quiz
£16
£60
£63
Correct answer: £66

4 Questions

Q1.
14 x 8 =
Correct answer: 112
75
800
88
Q2.
63 x 8 =
24
Correct answer: 504
511
96
Q3.
Which of these are multiples of 8? (Tick 2)
Correct answer: 2400
42
Correct answer: 480
86
Q4.
True or false? All multiples of 8 are even.
False
Correct answer: True

Lesson appears in

UnitMaths / Securing multiplication and division