Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will investigate and model solutions to a number of rounding problems which include rounding to the nearest 10, 100 and 1000.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

6 Questions

Q1.
What does this symbol mean? ≈
Correct answer: approximately equal to
equal to
greater than
less than
Q2.
When rounding to the nearest 10, you need to consider which is that number's closest multiple of ...
Correct answer: 10
100
1000
Q3.
When rounding to the nearest 100, you need to consider which is that number's closest multiple of ...
10
Correct answer: 100
1000
Q4.
When rounding to the nearest 1000, you need to consider which is that number's closest multiple of ...
10
100
Correct answer: 1000
Q5.
5.5 is half way between which two whole numbers?
4 and 6
5 and 10
Correct answer: 5 and 6
Q6.
Round 9.9 to the nearest whole number
Correct answer: 10
11
8
9

6 Questions

Q1.
Round 0.2 to the nearest whole number
Correct answer: 0
1
2
Q2.
Round 19.7 to the nearest whole number
17
19
Correct answer: 20
9
Q3.
Round 523.7 to the nearest whole number
23
24
523
Correct answer: 524
Q4.
I think of a number with one decimal place and round it to the nearest whole number. The answer is 62. What is the highest possible number I could have thought of?
61.9
Correct answer: 62.4
62.5
62.9
Q5.
I think of a number with one decimal place and round it to the nearest whole number. The answer is 435. What is the lowest possible number I could have thought of?
Correct answer: 434.5
434.9
435.1
435.4
Q6.
I think of a number with one decimal place and round it to the nearest whole number. The answer is 9. How many possible numbers could I have thought of?
10
4
5
Correct answer: 9