Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will introduce the 4 times table through skip-counting, and represent multiples of 4 in a number of visual ways. We will compare the terms multiple and product.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

5 Questions

Q1.
Which one of these is not a multiple of 3?
15
21
Correct answer: 34
6
Q2.
What is the product of 2 and 3?
12
3
Correct answer: 6
9
Q3.
6 x 3 =
12
15
Correct answer: 18
9
Q4.
Every number which has a 3 in it is a multiple of 3? True or false?
Correct answer: False
True
Q5.
? = 12 x 3
18
30
Correct answer: 36
6

5 Questions

Q1.
Which of these is not a multiple of 4?
12
Correct answer: 14
20
44
Q2.
What is the product of 2 and 4?
12
18
20
Correct answer: 8
Q3.
6 x 4 =
16
20
Correct answer: 24
26
Q4.
If a number has a 4 it is a multiple of 4?
Always
Never
Correct answer: Sometimes
Q5.
? = 12 x 4
28
40
44
Correct answer: 48