Year 3

Multiply 2-digit numbers by 8 using the partitioning method

Year 3

Multiply 2-digit numbers by 8 using the partitioning method

Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will build on our knowledge of the 8 times table and use partitioning to multiply larger numbers accurately.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

4 Questions

Q1.
15 x 6 = ?
45
60
66
Correct answer: 90
Q2.
30 x 6 = ?
108
18
Correct answer: 180
360
Q3.
Which of these is a multiple of 6 (tick 2)
16
Correct answer: 300
63
Correct answer: 96
Q4.
For 6 days in a row I spend £11 on my lunch. How much did I spent in total?
An image in a quiz
£16
£60
£63
Correct answer: £66

4 Questions

Q1.
14 x 8 =
Correct answer: 112
75
800
88
Q2.
63 x 8 =
24
Correct answer: 504
511
96
Q3.
Which of these are multiples of 8? (Tick 2)
Correct answer: 2400
42
Correct answer: 480
86
Q4.
True or false? All multiples of 8 are even.
False
Correct answer: True