What did the Ancient Egyptians believe in?

What did the Ancient Egyptians believe in?

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will learn about the gods and goddesses that the Ancient Egyptians worshipped and how they were important to the Ancient Egyptians.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

3 Questions

Q1.
The workers' village was shaped like a rectangle.
False
Correct answer: True
Q2.
Why did some workers rob the tombs? (select two)
It was fun
Correct answer: It was not risky
They became wealthy
Q3.
What do archaeologists think was used to move the stones to build the pyramids?
Cars
Horses
Correct answer: Ramps

5 Questions

Q1.
Around how many Ancient Egyptian gods and goddesses were there?
100
1000
Correct answer: 2000
Q2.
Which god had the head of a jackal?
Correct answer: Anubis
Bastet
Horus
Ra
Q3.
Who was the sun god?
Anubis
Bastet
Horus
Correct answer: Ra
Q4.
Which god was the temple in Edfu made for?
Anubis
Correct answer: Horus
Ra
Q5.
Where were the official gods and goddesses worshipped?
Homes
Correct answer: Large temples
The pyramids

Lesson appears in

UnitHistory / Ancient Egypt

History