What is sustainability?

In this lesson we will learn the definition of sustainability and consider what sustainable development means and how it impacts decisions we make in the present. We will think about aspects of our daily life that are unsustainable and compare them to innovations that are making life better for present and future generations. In this lesson

What is sustainability?

In this lesson we will learn the definition of sustainability and consider what sustainable development means and how it impacts decisions we make in the present. We will think about aspects of our daily life that are unsustainable and compare them to innovations that are making life better for present and future generations. In this lesson

Lesson details

Key learning points

  1. Explore what sustainability is
  2. Review examples of sustainable and unsustainable practice
  3. Examine how Tesla's new technology is promoting sustainability

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

8 Questions

Q1.
Sustainability is...
Correct answer: using resources that are good for people, the environment and the economy both in the present and the future.
using resources that are good for people, the environment and the economy in the present.
using resources that will be good for people, the environment and the economy in the future.
Q2.
What is the definition of economy?
Ensuring different groups of people are treated fairly and equally in the country.
Correct answer: The jobs that make people and the country money.
The natural world within the country.
The resources used that are good for people, the environment and the economy.
What life is like for people living in that country, especially the poorest people.
Q3.
What is the definition of environment?
Ensuring different groups of people are treated fairly and equally in the country.
The jobs that make people and the country money.
Correct answer: The natural world within the country.
The resources used that are good for people, the environment and the economy.
What life is like for people living in that country, especially the poorest people.
Q4.
What is the definition of quality of life?
Ensuring different groups of people are treated fairly and equally in the country.
The jobs that make people and the country money.
The natural world within the country.
The resources used that are good for people, the environment and the economy.
Correct answer: What life is like for people living in that country, especially the poorest people.
Q5.
What is the definition of equality?
Correct answer: Ensuring different groups of people are treated fairly and equally in the country.
The jobs that make people and the country money.
The natural world within the country.
The resources used that are good for people, the environment and the economy.
What life is like for people living in that country, especially the poorest people.
Q6.
What is the definition of sustainability?
Ensuring different groups of people are treated fairly and equally in the country.
The jobs that make people and the country money.
The natural world within the country.
Correct answer: The resources used that are good for people, the environment and the economy.
What life is like for people living in that country, especially the poorest people.
Q7.
Sustainable development is development that meets the needs of people in the present and considers the needs of people in the future.
False
Correct answer: True
Q8.
Which type of fuel is more sustainable for cars?
Correct answer: Electric energy
Petrol and diesel

Lesson appears in

UnitGeography / Energy and Sustainability

Geography