Shopping for clothes and souvenirs (Part 3/3)

Shopping for clothes and souvenirs (Part 3/3)

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will look at problems encountered when shopping, and we will revisit the perfect tense.
  2. Purpose of language use: Shopping for souvenirs
  3. Grammar: Adjective endings nominative /accusative with definite and demonstrative article Revisit dieser Revisit past vs present tense

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

Some of our videos, including non-English language videos, do not have captions.

13 Questions

Q1.
Was ist richtig?
Ich habe die Jacke gekaufen
Correct answer: Ich habe die Jacke gekauft
Ich habe die Jacke kaufen
Q2.
Was ist richtig?
Die Jacke habe mir gepassen
Die Jacke habe mir gepasst
Correct answer: Die Jacke hat mir gepasst
Q3.
Was ist richtig?
Sie hat das Kleid geumtauscht
Sie hat das Kleid umgetauschen
Correct answer: Sie hat das Kleid umgetauscht
Q4.
Was ist richtig?
Correct answer: Das Tablet hat nicht funktioniert
Das Tablet ist nicht funktionieren
Das Tablet ist nicht funktioniert
Q5.
Was ist richtig?
Correct answer: Was hast du gedacht?
Was hast du gedenken?
Was hast du gedenkt?
The next 7 questions cover some very common words you will need in German in KS4. These words are very important because they give away or subtly change the meaning of a sentence. Select the correct meaning for each word. When you get your score, check your answers and write down any of these words that you didn't know.
Q7.
ab und zu
back and forth
here and there
Correct answer: now and again
Q8.
dort
here
now
Correct answer: there
Q9.
draußen
beyond
inside
Correct answer: outside
Q10.
glauben
Correct answer: to believe
to dream
to glare
Q11.
muss
Correct answer: I/(s)he must/have to
to have to, must
you have to/must
Q12.
müssen
she has to/must
to be allowed to
Correct answer: to have to/must
Q13.
über
Correct answer: above, over, about
beside, near
underneath, under

Lesson appears in

UnitGerman / Home, town, neighbourhood and region

German