Switch to our new maths teaching resources

Slide decks, worksheets, quizzes and lesson planning guidance designed for your classroom.

Lesson details

Key learning points

  1. In this lesson, we will learn how to find the percentage of an amount by first finding 10% or 1%, and then scaling to find other percentages.

Licence

This content is made available by Oak National Academy Limited and its partners and licensed under Oak’s terms & conditions (Collection 1), except where otherwise stated.

Loading...

4 Questions

Q1.
Find 10% of 360
18
180
Correct answer: 36
Q2.
Find 25% of 80
15
Correct answer: 20
25
50
Q3.
Find 60% of 80
Correct answer: 48
52
56
60
Q4.
20% of 42 is equivalent to....
10% of 21
Correct answer: 10% of 84
40% of 42
40% of 84

4 Questions

Q1.
Find 10% of 90
0.9
10
Correct answer: 9
Q2.
Find 70% of 90
54
Correct answer: 63
70
81
Q3.
Find 15% of 90
12
Correct answer: 13.5
14.5
15
Q4.
Find 95% of 160
138
142
Correct answer: 152
168

Lesson appears in

UnitMaths / Percentages